Ästad gård

Idag har jag fått vara med om en jätte rolig upplevelse med musikkåren. Vi åkte till Ästad gård där vi delades upp i två lag som skulle tävla mot varandra. Mitt lag var det gröna och fick därför grönfärg till ansiktet, skit kul!
Efter det tog vår guide (joel) oss runt till de olika ladugårdarna där ''stationerna'' fanns.

Stationer vi fick utöva:
Traktor vägning: skulle väga upp i laget så att traktorn på andra sidan skulle lyftas från marken så vi blev jämtunga. Efter det räkna ut vad denna traktorn vägde.
Såga vedkloss: Såga av en så tunn bit som möjligt av en stock på snabbast tid.
Smidighets hinderbana: Komma igenom en hinderbana med hjälp av en i laget som servade oss med det vi behövde. Balans gång över en väldigt rörlig stock, klättra i massa däck över till andra sidan. Svinga sig med hjälp av ett däck till nästa plattform och sedan spring upp för en back och sätta sig. När alla var där fick man åka ruschkana(stavas?) ner och sen genom en tunnel. Låter väldigt lätt men tog typ 5 minuter haha.
Labyrint: Flytta runt stora vatten klossar så att man fick de två som var märkta på den andra sidan.
Tjur ridning: Rida tjur, (sån som finns på chappen)
Gungan: Åka eller vad man ska säga en gunga från 3-5 m höjd, mot ett plank och sedan tillbaka och nästa gång försöka få sin en liten boll i ett av hålen som fanns. (Jag var den enda som lyckades)
Mörk hinderbana med ägg: Gå genom en mörk tunnel för att sedan komma ut någonstans, kändes som gasten och jag gick först så jag skrek lite. Efter det skulle tre av deltagarna i varje lag upp på 10-13 m höjd hämta ett ägg, lägga det i munnen och krypa över en planka och ''kvacka'' sedan ner gunga på ett däck och lägga ägget i hinken. Ägget skulle inte gå sönder samt att det var rått.
Frågesport: där vi i lagen fick 10 frågor att besvara på en sådan svart tavla och sedan vända.
Man skulle föra över 5 runda plattor i olika storlekar, från ena stolpen till andra där den största som låg underst skulle ligger underst på den bortesta stolpen.
Boll samarbete: Samarbeta genom att få över en boll genom en hinderbana där bakom en vägg där man bara fick använda vissa redskap.
Säck hinderbana: Få över säckar från ena sidan till andra. Dra ner säckarna från ett plank, ner och under en vägg, över ett staket och igenom gummiband och upp på ett nytt plank. Sedan hämta en kärra som stod vi starten hämta den och sedan kroka fast den i en krok som sedan skulle dras på taket. Under tiden skulle de andra lyfta på säckarna och hissa upp kärran till taket utan att någon trillade ner. Efter det ner med kärra och köra tillbaka den till starten och att lägga upp säckarna på start planket.
Jordbruksredskap: Gissa rätt på så många gamla jordbruksredskap som möjligt.

Hade jätte roligt, passa både små som stora.

Får tyvärr inte in bilderna på min dator men ni har ju en uppsats att läsa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0